Kthehu lart

A mund të krijojmë fantazma përmes energjisë së mendjes?

A mund të krijojmë fantazma përmes energjisë së mendjes? GazetaExpress

Çështja e fantazmave është një ndër çështjet më të diskutuara dhe shkenca është shumë larg vërtetimit të ekzistencës së tyre.

Në fakt, një studim i bërë në Toronto në vitin 1972 ka treguar që, pa marrë parasysh se a ekzistojnë në të vërtetë fantazmat apo jo, ato mund të krijohen nga fuqia e mendjes dhe shpirtit të njeriut, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Në atë eksperiment ishin marrë një grup, të cilët nuk besonin në dukuri mbinatyrore dhe atyre u ishte treguar një ngjarje për fantazma, ngjarje pas së cilës ishte bërë rituali i thirrjes së shpirtit të të vdekurve.

Përfundimisht, pasi që thirrën shpirtrat, grupi i njerëzve, i cili është bërë i njohur si ‘Grupi Owen’, filluan të përjetojnë gjëra të çuditshme si lëvizje të objekte dhe dridhje të pakontrolluar të trupit të tyre. Pra, fantazmat shumë shpesh janë pjellë e imagjinatës njerëzore!

  Data: 22 Nentor 2017 06:19
  Autori: GazetaExpress
  • Vrimat misterioze në Rusi

   Vrimat misterioze në Rusi 0

  Të tjera